ماسونری | پلاک ۵۲

آخرین شماره مجله پلاک52

ماسونری

تماشاخانه, سینما, فرهنگستان, هنر هفتم

صنعتی با قدمت یک قرن 

پردهِ پرمخاطبی که هیچکس فکرش را نمی کرد یک روز تا این حد بتواند مرزها را درنوردیده و مخاطبان را از سراسر دنیا پای خود میخکوب کند. برادران لومیر، در دسامبر ۱۸۹۵ دستگاهى را به راه انداختند که سینماتوگراف نام داشت.

ادبیات ایران و جهان, شعرانه, فرهنگستان, کاناپه

یک بسته سیگار در تبعید از غلامرضا بروسان 

 فرزند اسماعیل بروسان (زاده ۲۲ آذر ۱۳۵۲ در مشهد – درگذشته ۱۵ آذر ۱۳۹۰) شاعر و برگزیده «جایزه شعر نیما» و «جایزه شعر خبرنگاران» بود. از او در زمان حیاتش مجموعه‌های شعر «احتمال پرنده را گیج می‌کند»(۱۳۷۸) و «یک بسته سیگار در تبعید»(۱۳۸۴) منتشر شده‌بود.

تاریخ, حیات خلوت

سیاسی ترین غذای ایران! 

روایت می شود که در سال ۱۳۲۴ وقتی قیمت قند وارداتی به خاطر جنگ بین روسیه و ژاپن بالا رفت علاءالدوله، هاشم قندی و اسماعیل خان را که جزء تجار قند بودند و قیمت آن را بالا برده بودند احضار کرد و مشغول مذاکره با آنها شد.

ادبیات ایران و جهان, داستان, فرهنگستان

داستان دنباله دار سلیم سامورایی – قسمت هفتم 

طلا  بطری آبجو را از روی میز برداشت و در دو استکان نوشیدنی ریخت. بدون اینکه منتظر سلیم‌سامورایی شود محتویات استکان خودش را نوشید. سلیم‌سامورایی از جا برخاست و به سمت میز رفت. نفهمید تا کی و چقدر هم‌پای زن نوشید.

تماشاخانه, تماشاخانه - ۴۰, یک فیلم، یک دیالوگ

چگونه یاد گرفتم از بمب اتم نترسم و به آن عشق بورزم 

بار دیگر رسیدیم به یکی از استادان مسلم تاریخ سینما یعنی استنلی کوبریک بزرگ کسی که در طی مدت زمان کمی بیش از چهل و پنج سال تنها سیزده فیلم ساخت.

ادبیات ایران و جهان, زیر سقف نویسندگی, فرهنگستان, کاناپه

جنس دوم یا زنان بعد از مردان 

در جنس دوم- سیمون دوبوار- با اتکا به این نکته که زمینه‌های عینی و اجتماعی برای پرورش جامعه‌ای مردسالار بستری مهیا دارد و همواره زن تابع و «دیگری» خوانده می‌شود، بسیاری از واقعیات را بر زنان جهان آشکار ساخته است.