در ماه گذشته شاهد شیوع دوباره …. نه بابا کرونا منظورم نیست. با این ویروس دیگه عجین شده ایم و کاری به کارش نداریم. در ایران خانه زاد شده و بیشتر از عملکرد خودمان هم به ما آسیب نمی زند. خواستم بگویم شاهد شیوع دوباره سیل و زلزله و طوفان در کشور بودیم. برای همین پیش خودم فکر کردم شاید بد نباشه به همین دلیل با هم روشهای مدیریت بحران در ایران را مرور کنیم.

 


این طنز را با صدای نویسنده گوش دهید

 


روش اول: مدیریت دعا

خب همه می دونیم که وقوع یک اتفاق تلخ باعث می‌شود اتفاق‌های تلخ قبلی و حتی برخی اتفاق‌های بد بعدی هم یا دیده نشوند یا کمتر به آنها پرداخته شود. یا به چشم نیایند. بنابراین یکی از بهترین روش‌ها برای مدیریت بحران این است که مسئولان دعا کنند بلاهای دیگری برکشور نازل شود تا مطبوعات و رسانه‌ها و… بروند سراغ آنها و بدین ترتیب موضوع بحرانی ای که در حوزه مسئولیت آنها بوده دایورت شود جای دیگه ای.

روش دوم

این روش به متد « ان‌شاءالله گربه است » معروف شده. در واقع این عبارت تنها یک ضرب‌المثل ساده نیست. بلکه یک استراتژی مدیریتی مهم درکشور است. کافی است هر اتفاقی جلوی چشمتان می‌افتد، بگویید ان‌شاءالله گربه است! سیل می‌آید، ان‌شاءالله گربه است. زلزله می‌آید، ان‌شاءالله گربه است.

 

روش سوم

برخورد با شهروندانی که از همه چیز و همه جا فیلم میگیرن. چون آنها عاملان اصلی این بلایا هستن. بنابراین هرکس از وقوع سیل و زلزله و آتش سوزی و … فیلم و عکس گرفت یکی از عوامل بحران زا است و باید با او برخورد کرد.

 

روش چهارم

مدیران چشمشان را می‌بندند و دیگر دنیا شیرین می‌شود. البته بهتر است در گوششان هم پنبه بچپانند. وقتی چشم و گوش بسته باشند دیگر بحرانی حس نمی کنند.

در این حالت لازم نیست زبانشان مسدود شود و جهت جبران چشم و گوش بسته بودن می توانند تا دلشان بخواهد حرف بزنند.

روش پنجم

یکی از روش‌های مدیریت روش «جارو کردن آشغال زیر فرش» است. به نحوی که کسی آشغال‌ها را نبیند. یعنی باید جارو را بردارند و همه چیز را بکنند زیر فرش موجود در حوزه مدیریت شان. بنابراین مدیران باید ضمن تهیه فیلترشکن مناسب در شبکه های توییتر و فیسبوک و اینستاگرام عضو و به جای عکس‌های سیل مازندران و زلزله هرمزگان از شکوفه دادن درختان گیلاس و اولین برف پاییزی عکس بگذارند.

 

روش ششم

مقایسه با کشورهای دیگر. خیلی هم روش زود بازدهی است. تا یکی از مدیریت بحران می پرسد چرا در برابر بروز حوادث طبیعی هربار غافلگیر می شوید، او باید فورا پاسخ دهد: اوووووووووووووووو نمی دانید تو غرب چه خبره. در این روش مهم نیست آمار شما درست است یا نه و خبری که می دهید موثق است یا خیر. مهم این است با سئوال کننده تقابل ایجاد کنید.

 

روش هفتم

وقتی اینترنت را قطع کنید نه بحرانی گزارش می شود نه بحرانی دوام می آورد. بنابراین قبل از انجام شش موردی که ذکر کردم اول شیرفلکه نت را ببندید و خلاص!