استفاده از مطالب، تصویرسازی ها، عکس ها، فیلم ها و پادکست ها با ذکر منبع و لینک مستقیم به وب سایت پلاك 52 بلامانع است.
گروه ایجاز (Ejazz) در سال ۸۰ شکل گرفت و در سال ۸۹ برای اولین بار با اجرای قطعاتی از عزیزا مصطفی زاده (خواننده، نوازنده پیانو و آهنگساز موسیقی جاز آذربایجانی) و رضا تاجبخش به روی صحنه رفت.
علت اصلی تشکیل گروه «ایجاز» که به سال 1380 برمیگردد، عزیزا مصطفی زاده، نوازنده، خواننده و آهنگساز به نام آذربایجان بود. گروه به نیت کاور قطعات این هنرمند به سرپرستی هومن غفاری دور هم جمع میشوند اما فرصت نمیکنند کنار هم ساز بزنند و بعد از نُه سال، یعنی آبان سال 89 به همت انجمن موسیقی، اولین کنسرتشان را طی دو شب در تالار وحدت روی صحنه میبرند که شامل کاور قطعاتی از عزیزا مصطفی زاده و برخی ساخته های رضا تاجبخش بود. آنها سال 90 هم در گرگان روی صحنه رفتند.
«ایجاز» در واقع یک تریو متشکل از رضا تاجبخش (پیانو)، هومن غفاری (درامز) و دارا دارایی (گیتارباس) بود که معتقد بودند سبکشان نوعی جَز ایرانی شده است. آنها خوانندهای نداشتند که دلیل آن را نبود خواننده مناسب این سبک در ایران عنوان کردند.


- داستان های جاز | قسمت چهارم : ویگن، سلطان جاز ایران
- داستان های جاز | قسمت سوم : لوید میلر و شوی تلویزیونی کوروش علی خان
کنسرت بزرگ گروه «ایجاز» (ejazz) که در تاریخ ۲۶ و ۲۷ آبان ۱۳۸۹ در تالار وحدت برگزار شد، در واقع اولین اجرای رسمی یک گروه موسیقی جاز بعد از انقلاب اسلامی بود. میتوان گفت که سبک اجرای این کنسرت جزفیوژن بود، گونهای تلفیقی از جاز و عناصری از موسیقی ایرانی.
گروه ایجاز، در این کنسرت قطعه «باور کن» را که پیشتر در سبک پاپ اجرا شده بود در سبک موسیقی جاز اجرا کردند. در بخش دوم کنسرت قطعاتی همچون، «همیشه»، «ویوا کارلوس»، «ادامه دار» و «سنتور من»، اجرا شد.
قطعه «سنتور من» از ساختههای پدرام درخشانی، سرپرست گروه رومی است که دراجرای گروه ایجاز خود نوازندگی ستنور آن را بر عهده داشت. این قطعه با ریتمهای موسیقی ایرانی آغاز شد ، اما در ادامه گیتار باس، درامز و پیانو با یک ریتم جاز تند به آن اضافه شدند و آوای سنتور نیز از شکل آشنای سنتی خود به شیوهای نزدیک به جاز تغییر کرد.
تاجبخش درباره اصطلاح «جاز ایرانیزه» که به عنوان سبک کارشان از آن نام برده بود اینطور توضیح میدهد:
هر کشوری برای خودش یک سبکهای مقامی دارد. در آن گامها میشود با ملودیها و هارمونیها بازی کرد. میشود از موسیقی جاز و موسیقی مقامی خودمان دو چیز کاملا متفاوت را با هم ترکیب کرد و فضای جدیدی به وجود آورد.
«ایجاز» نتوانست آلبومی منتشر کند و به دلیل اینکه هر کدام از اعضایش درگیر فعالیت در ارکستر خوانندهها بودند (هومن غفاری در ارکستر محسن یگانه، رضا تاجبخش با گروه حمید عسکری و دارا دارایی با تعدادی از گروهها) فعالیتش به همان دو کنسرت ختم شد.