استفاده از مطالب، تصویرسازی ها، عکس ها، فیلم ها و پادکست ها با ذکر منبع و لینک مستقیم به وب سایت پلاك 52 بلامانع است.
نقاشیهای علی روستائیانفرد در وبسایت یک دانشگاه سوئدی به نمایش درآمد.
به گزارش دریافتی پلاک۵۲، سازمان ایکوموس (شورای بینالمللی ابنیه و محوطهها) روز ۱٨ آوریل مصادف با ۲۹ فروردین ماه را روز جهانی بناها و محوطههای باستانی نامگذاری کرده است. به همین مناسبت در سال ۲۰۲۱ عنوان گذشته پیچیده: آیندههای متنوع برای این روز در نظر گرفته شده است و کشورهای مختلف رویدادهایی را برای این روز برنامهریزی کردهاند.
بیش از ۴۰ کشور برنامههای متنوعی را برای روز جهانی آثار باستانی و بناها درنظر گرفتهاند که از جمله آنها میتوان عربستان، ارمنستان، بوسنی هرزگوین، بورکینا فاسو، کانادا، شیلی، قبرس، کره، مصر، اسپانیا، آمریکا، فرانسه، گرجستان، هائیتی، مجارستان، هند، ایتالیا، ایرلند، مقدونیه، مالزی، مکزیک، نیجریه، نگلستان، روسیه، سنگاپور و… را نام برد.
نمایش آثار هنرمند ایرانی
در این میان کشور سوئد با نمایش آثاری از یک هنرمند ایرانی حضور دارد. علی روستائیانفرد هنرمندی است که مجموعهای از نقاشیهایش از سوی دانشگاه Linnaeus توسط پروفسور کورنلیوس هولتروف عضو هیئت علمی این دانشگاه و دارنده کرسی میراث فرهنگی یونسکو و نیز دکتر لیلا پاپلی یزدی، برای نمایش در این رویداد انتخاب شده است.
نمایش رویای آزادی ایرانیان
مجموعه تاجی از باد اثر علی روستاییانفرد با الهام از رویدادهای ایران در آغاز قرن بیستم خلق شده است و هنرمند در این مجموعه با نگاهی به سالهای مشروطه دست به ارائه خوانشی هنری از رویای آزادی ایرانیان زده است. اگرچه در این آثار تصاویر تاریخی الهامبخش هنرمند بودهاند اما او تخیل و جهان ذهنی خویش را نیز در خلق آثار به کار گرفته است تا مفهوم محوری جنبش، یعنی رهایی را با بیانی هنری ارائه دهد.
او با خراش و واسازی پرترههای پادشاهان و درباریان به مداخله در عکسهای تاریخی دست زده است. در این تابلوها گروههایی از افراد که به طور عادی کمتر در اسناد تاریخی حضور دارند در کنار شاه و اشراف به تصویر کشیده شدهاند، افرادی مانند زنان، کودکان و دهقانان.


. این نقاشیها نشان میدهد که آیندههای غیرمنتظره و متنوعی وجود دارد و میراث ملموس گذشته، ما را در زمان حال به یاد گذشته میاندازد.
برای مطالعه بیشتر: شعرای عصر مشروطه
این مجموعه به مناسبت روز جهانی بناها و محوطه های باستانی به صورت نمایشگاه مجازی بر روی سایت دانشگاه Linnaeus قرار گرفت.